23/4/09

Πολιτισμός -μάθημα πρώτον

Αγαπημένα μου παιδιά,

at long last έρχομαι κοντά σας με το πρώτο μου μάθημα. Σας ευχαριστώ για τη θερμή υποδοχή. Καθίστε παρακαλώ αναπαυτικά.

Όπως είδατε και εις το πρόγραμμα των μαθημάτων του Φλαντζείου Πανεπιστημίου μαζί θα κάνουμε μαθήματα Πολιτισμού, τόσον απαραίτητα για τους νεανίες της σήμερον. Έρχομαι κοντά σας παιδιά μου με την ειδικότητα της Υπουργού Εκπολιτιστικών Διαδραστικών Δρωμένων και Δράσεων της κυβερνήσεως Φλάντζα φιλοδοξώντας να σας μεταδώσω λίγη από την πείρα μου εις τον τομέα αυτόν.

Να ξεύρετε όμως και τούτο. Δεν ήρθα μόνο να διδάξω αλλά και να διδαχθώ. Δια τούτο και πρεσβεύω τας διαδραστικάς δράσεις άτινες επιτρέπουσι την αμφίδρομην επικοινωνίαν ιδεών.

Αρκετά με τον πρόλογον, σας εκούρασα, το νιώθω.


Ξεκινάμε σήμερον με το πρώτον και βασικότερον μάθημα πολιτισμού, την σωματική υγιεινή. Θα πείτε πολλοί, μα κυρία Ιφιμέδεια, από τα τόσον βασικά θα ξεκινήσωμεν; Ναι, παιδιά μου, θα σας απαντήσω.

Τίποτα δεν θα θεωρήσωμεν ως αυτονόητον εις το Πανεπιστήμιόν μας. Όλα θα τα διδαχθούμε από την αρχή.

Παιδιά μου, οι άνθρωποι από αρχαιοτάτων χρόνων άρχισαν να επιτυγχάνουν την πολιτιστική πρόοδο μέσω της καθαριότητος. Μην λησμονείτε λοιπόν αυτό το ίδιον των ανθρώπων που τους κάμνει ευκόλως να ξεχωρίζουσι από τα πλείστα των ζώων. Αντιθέτως, μάλιστα παραδειγματιστείτε από πολλά ζώα του πλανήτου μας, που άνοα ίσως, αντιλαμβάνονται και τούτα ακόμη την αξία της καθαριότητος.

Βλέπετε χρυσά μου παιδιά τις γατούλες που συχνάκις κάθονται και πολύ αφοσιωμένες επιδίδονται εις την καθαριότηταν του σώματός των; Κάτι ηξεύρουν αυτές.

Κι εσείς λοιπόν καλά μου παιδιά φροντίσατε δια την καθαριότηταν, κι εσείς εκεί έξω Τζατζουφιώτες και Τζαζουφιώτισσες, κι εσύ ελεεινέ ταξιτζή κι εσύ κυρία με το άλουστο μαλλί. Ας αρπάξομεν άφοβα το εφεύρημα τούτο που ονομάζεται σάπων, κοινώς σαπούνι, αφρόλουτρο, σαμπουάν κι ας πλυθούμε. Είναι απλό, δεν είναι οδυνηρό (εκτός αν μετράει ο πόνος του χωρισμού από τα ψείρας), είναι δε και ωραιότατη αρωματική διαδικασία.

Μην πέφτετε παιδιά μου εις την πλάνην του αποσμητικού. Μόνον το αγνό σαπουνάκι αφαιρεί τας βρωμιάς και τας δυσωδίας αληθώς.

Κλείνω το μάθημά μου σήμερον με την ευχή να επηρρεάσω τας ευαίσθητας ψυχάς σας με ένα ωραιότατον διδακτικόν σχετικόν άσμα.




Αυτά για σήμερα και ελπίζω να σας ειδώ σύντομα εις το δεύτερον μάθημά μας.

16 σχόλια:

Dr.Φλάντζας είπε...

Αγαπητή Υπ.Εκπολιτιστικών Διαδραστικών Δρωμένων Κε Δράσεων:

Καλώς ορίσατε είς την πρώτην σας διάλεξην περί καθαρότητας της Τζατζουφικής φυλής.

Ευχάρισθούμε που μας ξεκαθαρίσατε,
Dr.Φλάντζας

κος Λεό, είπε...

Κυρία ο απο πίσω μου μαδάει τα φτερά!
Κροοοοοοτς!

Ourbax είπε...

Εγώ περαστικός ήμουνα, είδα φως και μπήκα. Έλα εδώ πουλάκι μου Λεό, γιατί φωνάζεις; τι νόστιμο που είσαι, έλα σα σε κάνω σούπα εεεεεε να σου καθαρίσω το τρίχωμα θέλω να πω.

Σούλα Φρίκη είπε...

θα είμαι και γω στα μαθήματα, αν και στο πρώτο δεν έγινε αναφορά για τη συχνότητα καθαριότητος (μερικής ή καθολικής) που επιτάσσει το σημερινό κοινωνικό ή ιατρικό γίγνεσθαι.

----κυρία Ιφιμέδεια μου άρεσει το λεξιλόγιο θα με βοηθήσετε πέρυσι κι εγώ έμαθα καλά την ελληνική γραφή περιμένω και τους άλλους καθηγητές

Dr_MAD είπε...

τέλεια. τώρα μένει να μάθουμε και τις παραλλαγές του πλυσίματος (after-sex πλύσιμο, προ-sex πλύσιμο, έχω-αργήσει-ήδη-μισή-ώρα πλύσιμο, πρωινό-πριν-τη-δουλειά πλύσιμο, πλύσιμο-με-μισανοιχτη-πόρτα στο γυμναστήριο, πλύσιμο από τα αλάτια στη θάλασσα κτλ)

πότε είναι οι εξετάσεις?

Ιφιμέδεια είπε...

Σεβαστέ μου Πρύτανη,

ευχαριστώ δια την θερμήν υποδοχήν.
Η πρώτη μου διάλεξις ήτο όντως ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών τρόπον τινά -εν σχέσει με τας οφειλάς μου προς την διαπαιδαγώγησιν των Τζατζουφίων.

Δεν σας εγκαταλείπω ποτέ,

Ιφιμέδεια

Ιφιμέδεια είπε...

Αγαπητέ Λεό,

μέμφομαι τον πισινό σου για την υπερβολική του ενεργητικότητά του εν ώρα παραδόσεως.

Προσέχετε παρακαλώ,

Ιφιμέδεια

Ιφιμέδεια είπε...

Σιχαμερέ Ourbax,

κέρδισες ένα ζεύγος κουπιά για να καθαρίζεις επιτέλους τις αυτάρες σου.

Κάτω τα χέρια από το πουλί του δόκτορος Φλάντζα.

Ιφιμέδεια είπε...

Φίλτατη μαθήτριά μου Σούλα Φρίκη,

το λεξιλόγιό σας είναι ήδη πλουσιότατον όπως μαρτυρούν τα καλογραμμένα γραπτά σας. Συνεχίσατε παρακαλώ να παρακολουθείτε τας παραδόσεις ίνα οφεληθώ περισσότερον εγώ, ως άλλος Σωκράτης σούπερ σταρ.


Έχετε δίκαιον η συχνότης είναι πράγματι το κλειδί. Εις αυτό το μάθημα εστίασα περισσότερον εις την επαναστατικότηταν της πράξεως της καθαριότητος.

Δικό σας,

Ιφιμέδεια

HappyHour είπε...

Κυρία κυρία, η παροιμία τον αράπη κι αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς, σημαίνει ότι οι μαύροι δεν πλένονται ;
Επίσης έχω βρωμεράν εμπειρίαν από τα ΜΜΜ το καλοκαίρι, μήπως να μοιράσομε φυλλάδιαν με ταις σημειώσαις της παράδοσεως ;

Ιφιμέδεια είπε...

Αγαπητέ μου MAD,

εις τας ειδικότερας περιπτώσεις ας αυτοσχεδιάσομεν κατά βούλησιν.

Εις κάθε περίπτωσιν το μπάνιο κάνει καλό (όπως λέει και το άσμα), με μία και μόνην εξαίρεσιν: ότε μας αφήνουσιν εις τα κρύα του λουτρού.

Εξετάσεις φιλομαθή μου μαθητή θα έρθουν με την ολοκλήρωσιν του κύκλου των μαθημάτων -εκτός εάν πέσει κανέν έκτακτον τεστ.

Εστέ έτοιμοι,

Ιφιμέδεια

Ιφιμέδεια είπε...

Λεό,

αν παπαγαλήσεις εις τας εξετάσεις, θα σου μαδήσω εγώ τα φτερά και θα φτιάξω ένα ωραιότατον πτιλωτόν καπέλον κατάλληλον δια εμφανίσεις εις γάμους φασιστοειδών και πρεμιέρας εντέχνων τραγουδοποιών.

Lucha Libre είπε...

Αγαπητή Υπουργού η λήξη αυτής της back to basics παράδοσης με βρήκε να σας χειροκροτώ όρθια, χορεύοντας πόγκο ταυτόχρονα με τους λοιπούς ακροατάς.

Επιτέλους, ας το πούμε δυνατά στην επόμενη μασχάλη που θα κινηθεί απειλητικά εναντίον μας:
Ο Παπουτσάνης κλέφτης θα γίνει ρε φίλε;

Ιφιμέδεια είπε...

Φίλτατη Incontinentia,

βλέπω με χαρά μου πόσο θερμά συμμερίζεστε τα τοιούτα πολιτιστικά φρονήματα.

Δώστε τον αγώνα τον καλό από κάθε μετερίζι!

Ιφιμέδεια

Ιφιμέδεια είπε...

Φιλτάτη Happy Hour,

χαίρομαι που το μάθημα σας προκάλεσε τοιούτες ψυχωφελείς απορίες.


α' σκέλος:
Η ερμηνεία της παροιμίας αυτής είναι απλουστάτη.
Αν μεν πρόκειται για άνθρωπον ανήκοντα εις την μαύρην φυλήν, χαλάς το σαπούνι διότι κατά πάσαν πιθανότητα είναι ήδη πλυμένος.
Αν δε πρόκειται για άνθρωπον μαύρον εκ της μπίχλας, τότε χαλάς το σαπούνι σου διότι η ενδεδειγμένη μέθοδος είναι η αμμοβολή.

β' σκέλος:
Αυτή ακριβώς ήτο και η δική έμπνευσις. Τα άθλια ΜΜΜ. Θα προέκρινα αντί φυλλαδίων να μοιράζονται σάπονες.

Εις το επόμενον υπουργικόν συμβούλιον θα εισηγηθώ αναλόγως εις τον Πρωθυπουργό μας.

Σας χαιρετώ,

Ιφιμέδεια

aenima είπε...

Die Toten Hosen - Hier Kommt Alex