17/1/09

ένας μαρκαδόρος = χίλιες συνελεύσεις

Καλά μου παιδιά. Ποιος από σας δεν έπιασε ποτέ έναν ωραίο μαρκαδόρο στα χέρια του; Ε, ποιος; Ουδείς, είμαι σίγουρη, είστε όλοι ρεμάλια, πράγμα που με γιομίζει χαρά. Στην πρώτη μας παράδοση θα ξεκινήσουμε με λίγα ιστορικά στοιχεία, απολύτως τεκμηριωμένα.
Πάμε λοιπόν, και καλή πρόοδο.
ΙΣΤΟΡΙΑ
η επινόηση του μαρκαδόρου.
Ο πρώτος μαρκαδόρος επινοήθηκε και κατασκευάστηκε τον 5ο αι. πΧ, δηλαδή παραδείγματος Χάρη. Ο Χάρης ήταν μέγας τεμπέλης, και το παράδειγμά του οφείλουμε να το ακολουθούμε όλοι. Το κανονικό του όνομα ήταν Καλαχάρις, αλλά παραήταν αρχαιοπρεπές και το ΄χε κόψει.
Κάθε φορά που οι Αθηναίοι συμπολίτες του Χάρη προσπαθούσαν να εξοστρακίσουν τον τρελό του χωριού χαράζοντας κεραμίδια, τους έφευγε ο πάτος να σκαλίσουν δυο κολυβογράμματα -χώρια που χαλάγανε το μανικιούρ τους. Πολλοί εξοστρακισμοί δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ λόγω του υψηλού ποσοστού αποχής των ψηφοφόρων που είχαν βαρεθεί να τα σκάνε στις μανικιουρίστ. Αυτό αποτελούσε σοβαρό πρόβλημα για την πολιτεία, αφού οι πάσης φύσεως αποκλίνοντες παρέμεναν ελεύθεροι στα πέριξ. (Στις μέρες μας η πολιτεία εξοστρακίζει άνετα, μπαμ και κάτω).
Ο Χάρης λοιπόν ήταν ένας κλασικός Έλλην Αθηναίος, με ροπή στην καλοπέραση και το κοπροσκύλιασμα στα ιερά άλση, όπου ενίοτε χτυπούσε και κανα τεκνό γιατί ήσανε και μερακλής. Άλλη όρεξη δεν είχε, παρά να σπάει τα δάχτυλά του στις ψηφοφορίες. Λες και δεν έφτανε το ανέβασμα μέχρι την Πνύκα με τα πόδια, (ας όψεται που οι σκύθες μπάτσοι τον είχαν κοπανήσει μια-δυο φορές που πήγε να λουφάρει από τις εκλογές). Μια μέρα που καθάριζε σουπιές απ΄το μελάνι τους, του ήρθε η ιδέα. Βούτηξε τον αυλό από το γκομενάκι που σουραύλιζε ανέμελο πιο πέρα, πήρε και το καλό το σφουγγάρι το καλυμνιώτικο, και μια και δυο έσαξε την πατέντα. Ένας σουλήνας γεμάτος με μελάνι και μ΄ένα κομματάκι σφουγγάρι στην άκρη. Ήταν μια μεγάλη στιγμή αγαπητοί μου. Ο μελανοσωλήν, ο πρώτος μαρκαδόρος της Ιστορίας ήταν γεγονός.

Ο Χάρης μπορεί να ήταν τεμπελόσκυλο, αλλά ότι του ΄κοβε ούτε λόγος. Κατάλαβε αμέσως τις επικοινωνιακές δυνατότητες του μαρκαδόρου. Ως τώρα οσάκις κάποιος ήθελε να διαμαρτυρηθεί ή να χαβαλεδιάσει στους πέτρινους τοίχους των δημόσιων κτηρίων έπρεπε να κουβαλά πάνω του ματρακάδες, βελόνια, φαγάνες, κι άλλα εντελώς άβολα στο κουβάλημα εργαλεία για σκάλισμα. Επιπλέον το ντάκα-ντούκου με το ματρακά ακουγόταν σ΄όλη τη γειτονιά, και πριν ολοκληρωθεί το σύνθημα σκάγαν οι μπάτσοι. Με το μαρκαδόρο όμως όλα αυτά ήταν παρελθόν.
Το πρώτο χτύπημα το έριξε στις εκλογές της επομένης. Πήρε ένα ωραίο κομμάτι κεραμίδι, και με το μαρκαδόρο μισοκρυμμένο στο χιτώνα έγραψε πάνω με ολοστρόγγυλα γράμματα "Το Κράτος είναι αδερφός της Βίας" . Πανδαιμόνιο στην καταμέτρηση. Τέτοια ωραία γράμματα δεν είχαν ματαξαναδεί. "Άκυρο! Άκυρο!" φώναξαν εν χορώ στην εφορευτική, από τη ζήλια τους που τα δικά τους γράμματα ήταν ορνιθοσκαλίσματα.
Στη συνέχεια ο Χάρης ξαμολύθηκε στους δρόμους. Σιγά-σιγά η πόλη γέμισε συνθήματα: "Όχι άλλοι νεκροί σκλάβοι για τον Παρθενώνα", "σκύθες, γουρούνια, δολοφόνοι", "φτου ξελευθερία σ΄όλους". Πού και πού, άμα τον έπιανε κι ο καημός για κανα τεκνάκι, ζωγράφιζε και κανα τσουτσούνι.
Ο Καλαχάρις πέθανε σε βαθιά γεράματα. Οι μεγάλες ποσότητες σουπιάς που κατανάλωνε τον κράτησαν ακμαίο και δραστήριο μέχρι τέλους.
Με τον καιρό η πατέντα του τελειοποιήθηκε και γνώρισε διαχρονική επιτυχία, αν και η βασική κατασκευή του μελανοσωλήνος παρέμεινε σχεδόν απαράλλαχτη ως σήμερα. Έτσι απολαμβάνουμε όλοι μας τη δυνατότητα να τα χώσουμε φτηνά, εύκολα και γρήγορα.
Τιμή στο σύντροφο Καλαχάρι, τιμή στο μαρκαδόρο, λευτεριά στους τοίχους.

Στο επόμενο: Μαρκαδόρος, επικοινωνία και τέχνη. Μη λείψει κανείς.

24 σχόλια:

Αntidrasex είπε...

Δοξα και τιμή στον Καλαχάρι
που 'χε στην αρχαιότητα το μεγαλύτερο παπάρι!

Αναμένω εναγωνίως (και εναστρογγύλως) την επόμενη παράδοση σας.

manetarius είπε...

Ουφ... ίδρωσα να το παρακολουθήσω το μάθημα... πολλές πληροφορίες βρε παιδάκι μου και δεν προλάβαινα να σημειώνω... ιδιαίτερα κάμνετε ή είστε κατά της παραπαιδείας;
Απορία: ο πρώτος μαρκαδόρος ήταν ο stabilo;

Lucha Libre είπε...

* Αντιδρασέξ:
Τιμή στον Καλαχάρι
το αρχαίο παλουκάρι.

Το επόμενο δεν θα είναι παράδοση, θα είναι παραλαβή.


* Manetarius Stabilus Fortius:
όλο ιδρώνετε εσείς οι κορασίδες την ώρα του μαθήματος, και μετά μας έρχεστε ξεμπράτσωτες και με τα στρινγκ να εξέχουν σκανδαλωδώς εκ του πανταλονίου. Και μετά άντε να τους μαζέψουμε τους αγαπητούς άρρενες συναδέλφους, που γυρνούν με μάτι θολό από τις αίθουσες.

Πάντα τέτοια.

manetarius είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
manetarius είπε...

Είμαι κάθετη με τα στρίνγκ!
Φοράω μποξεράκι για μεγαλύτερη άνεση! Είμαι ράπερ!
Ορίστε μας, σε λίγο θα μας ξεβρακώνετε για να μπούμε στο μάθημα! Γαμώ τη Δημοκρατία μου γαμώ!

Squeaky είπε...

Επιτέλους!
Η ιστορική αλήθεια αποκαταστάθηκε!
Αυτό το πανεπιστήμιο δεν κολώνει να πεί τα πράγματα με τ΄όνομά τους.

habilis είπε...

Κυρία-Κυρία .Αδύνατον να συγκεντωθώ και να παρακολουθήσω την παράδοσή σας .
Οι κορασίδες μας παρενοχλούν σεξουαλικά.
Ελεος πιά .

Lucha Libre είπε...

* Μάνε, yo homie, wassup bro?
Λοιπόν, για σένα:
Πήγα πάλι στη σχολή, στου Φλάντζα το τσαρδάκι,
και μου την είπε ο δάσκαλος για το μποξεράκι:
τι 'ναι αυτά κορίτσι μου; το στρινγκ σου δεν το βλέπω,
μου έβαλες το σώβρακο, αυτό δεν το αντέχω.
(κουπλέ)
καραγκιόζη δάσκαλε δεν είμαστε όλες bitches,
είμαι σκληροπηρουνική εγώ και τρώω μόνο πίτσες.

Δώσε bro.

Lucha Libre είπε...

* Τριπόντικα, στόχος μας η αποκατάστασις της ιστορικής πραγματικότητας και η απόδειξις της αδιασπάστου ιστορικής συνέχειας του έθνους μας.

* Habilis, αυτές οι κορασίδες έχουν γίνει φόβος και τρόμος. Μέχρι να επανέλθουν οι ποδιές προτείνω σκληρά αντίποινα:
α) σκύβετε διακριτικά και χωρίς να σας αντιληφθεί ο καθηγητής προς το μπροστινό θρανίο.
β) τσιμπάτε σβέλτα το εξέχον στρινγκ μεταξύ του δείκτη και του αντίχειρα.
γ) τραβάτε προς το μέρος σας και ταυτόχρονα παίρνετε γρήγορα το μάτι σας.
δ) όταν φτάσετε σε απόσταση περίπου 25 εκ. από τα οπίσθια της νεαράς, σλάάάάάπ!, αφήνετε το στρινγκ να επιστρέψει με φόρα στη θέση του.
Δεν είναι τυχαίο ότι το στρινγκ εις την αγγλικήν λέγεται και slingshot.
Καλό βόλι.

habilis είπε...

Κυρία -Κυρία αυτό που λέτε ,το εχω δοκιμάσει πολλές φορές .
Δεν πιάνει.

Lucha Libre είπε...

Ε τότε, επάνω τους όταν σε παρενοχλήσουν ξανά. Όσες φας κι όσες ρίξεις παιδί μου.

manetarius είπε...

φάκα φάκα..κομ ον!

Ourbax είπε...

Φλάντζα βάλε τούς φοιτητές σε μια τάξη! Επιτέλους πια.
Ντροπή σας παλιόπαιδα έχετε πιάσει και λερώνετε τα θρανία με τα μελάνια.
Παρακαλώ όποιος δέχεται παρενοχλήσεις από τις κορασίδες μπορεί να έρθει σε μένα για να τον προστατέψω χαχαχαχαχα.

Lucha Libre είπε...

Αγαπητέ Ούρμπαχ, η επεξεργασία σχολικού υλικού είναι υποχρέωσις του κάθε φοιτητού.
Θέλω επίσης να παραγγείλω από τον πλανήτη σας μια ντουζίνα από εκείνα τα πλοκαμωτά κθουλάκια που έχετε για πετς, αυτά με το καλό το μελάνι το ανεξίτηλο.

Ourbax είπε...

Incontinentia,
Με μεγάλη μου χαρά να σας φέρω μερικά συμπαθέστατα Κθούλου από τον πλανήτη μου, είναι πολύ καλά στην ζωγραφική ειδικά στα γκράφιτι.
Το πρόβλημα είναι ότι είναι πολύ ντροπαλά και δεν εμφανίζονται με το φώς της ημέρας και καθώς επίσης έχουν το ελάττωμα να καταβροχθίζουν ότι βρουν στο πέρασμα τους, τα κακόμοιρα.
Πολύ καλή ιδέα για το Πανεπιστήμιο του Φλάντζα μπορώ να πω.

HappyHour είπε...

Αχ κύριε Καθηγητά μπορώ να αποφοιτήσω κ εγώ από το Πανεπιστήμιό σας ? Πότε δεν έβλαψε ένα 2ο πτυχίο. Μήπως έχετε κ μεταπτυχιακό πρόγραμμα, είμαι διατεθειμένη να καταβάλω κ δίδακτρα(σε είδος πάντα - "Κύριε Καθηγητά σας έπεσε το μολύβι να σας το πιάσω κ να σας το σηκώσω?)
Βοήθηστε μια πτωχή πλην τίμια φοιτήτρια.
Υ.Γ Είμαι καινούρια στο βλογκινγκ κ χρειάζομαι στήριξη, ψυχολογική(την οικονομική την έχει αναλάβει άλλος. Thank you, thank you!

hnioxos είπε...

Μωρέ ινκο εδώ με το μάθημα για το μαρκαδόρο την ακούσανε όλοι. Τους έχεις εξάψει τα σεξουαλικά τους συναισθήματα. Από τη μια ο Ούρμπαχ (Ούρμπαχ, το μόνο ενδιαφέρον σεξουαλικά μαζί σου θα ήταν αν το πουλί σου είχε το μέγεθος των αυτιών σου, αλλά από όσο ξέρω οι εξωγήινοι είστε φίφες οπότε άστο καλύτερα...) και από την άλλη η κυρία Happyhour που με το δίκιο του το κορίτσι έχει ανησυχίες αν θα περάσει τη χρονιά (είναι και σε επικίνδυνη ηλικία περί τα σεξουαλικά από ό,τι φαίνεται) και είναι διατεθειμένη να κάνει οτιδήποτε προκειμένου να πετύχει το στόχο της. Για να μη μιλήσω για τον Χάμπιλις και το μανιτάρι. Έτσι που συμπεριφέρονται,ακόμα και αυτοί που θέλουν ν' αγιάσουν όπως εγώ (λέμε τώρα) δεν μπορούν αφού δεν τους αφήνουν σε ησυχία!

Lucha Libre είπε...

Καλά μου παιδιά συγγνώμη που άργησα. Κανονίζαμε κάτι προμήθειες για το εστιατόριο.

Ούρμπαχ, άκυρη η παραγγελιά. Η διαγαλαξιακή PETA παρενέβη για την προστασία των Κθουλακίων.

Χάπι άουαρ, εαν είστε πτωχή και τίμια, τι να σας κάμνομεν. Μόνο το τηλέφωνο του τοπικού ΟΑΕΔ μπορούμε να σας προσφέρουμε μετά την αποφοίτησιν. Η ηθική μας συμπαράστασις είναι δεδομένη και δεν κοστίζει και τίποτα. Welcome!

Ηνίοχε έχασες την παράδοση. Αλλά απ΄ότι είδα παρακολουθούσες τον hot τενόρο. Άσ΄τα τώρα τα ψόφια πως θες να αγιάσεις, και την επόμενη φορά πάρε με στο Μέγαρο κι εμένα. Ελπίζω πως το να πετάξω το μπλουζάκι μου στον ημίθεο τενόρο δε θα θεωρηθεί υπερβολή.
Ααααχ, φουσκοδεντριές.

HappyHour είπε...

Μα πότε επιτέλους θα γίνει καινούριο μάθημα ?

hnioxos είπε...

Έχω την τιμήν να σας ανακοινώσω ότι η πρώτη παράδοση της έδρας Μουσικής του Πανεπιστημίου θα γίνει οσονούπω! Μας πήρε μεγάλο διάστημα αλλά νομίζω ότι σε λίγον θα είμαστε έτοιμοι. Παρακαλώ να μην λείψει κανείς καθότι η παρουσία σας θα συνυπολογιστεί εις τον γενικό βαθμό του εξαμήνου.

Ο υπεύθυνος της έδρας
Ηνίοχος

Lucha Libre είπε...

Με χαρά θα μουσηκωθούμε απαξάπαντες/σες αγαπητέ !

πετρούλα είπε...

νιωθω πεφωτιζμένη - κάτι σαν ιλουμινάτι- που γνώρισα αυτή την αλήθεια

Lucha Libre είπε...

Αδιάψευστα ιστορικά στοιχεία σας λέω! Αλλά μας τα κρύβει η λέσχη Μπίλντενμπέργκ.

(κάποτε πρέπει ν΄αρχίσω να τσεκάρω την αποστολή σχολίων στο μέιλ μου γμτ, μυαλό κουκούτσι επιστήμων άνθρωπας)

Panayotis Canellopoulos είπε...

Μ'οποιον δασκαλο κι αν κατσεις , τετοια γραμματα θα μαθεις ...